0850 480 1 846
  • PAYLAŞ

Dynafleet Hizmetleri Hakkında Genel Bilgilendirme

Dynafleet Hizmeti ve Diğer Bazı Hizmetlerin Durdurulması Hakkında Bilgilendirme:

 

Değerli Müşterimiz,

2018/DK-YED/27 sayılı T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (“BTK”) kararı uyarınca araçlarda yer alan ve katma değerli hizmet sunumuna imkan sağlayan haberleşme sistemlerinin belirli özelliklere sahip olması aranmaktadır.

İlgili karar uyarınca; katma değerli hizmet sunumuna imkan tanıyan haberleşme sistemlerinde kullanılan SIM kartların, Türkiye’de mobil elektronik haberleşme hizmeti sunmak üzere yetkilendirilmiş işletmecilerden sağlanması ya da bu işletmeciler tarafından kontrol edilebilecek şekilde programlanabilir olması gerekmektedir. Ayrıca verilerin depolandığı sunucuların Türkiye’de bulundurulması zorunluluğu mevcuttur

Volvo Trucks Dynafleet filo yönetim hizmetleri kapsamında sunulan servisler ile diğer bazı hizmetlerin, mevzuata uyum çalışmalarının değerlendirilebilmesi ve olası bir mevzuat uyumsuzluğuna sebep olmamak amacıyla durdurulması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Etkilenen diğer hizmetler ise; araç içerisinden VAS düğmesi ile yol yardım hizmeti almanıza olanak sağlayan mikrofonlu Volvo Yol Yardım hizmeti ve harita destekli öngörülü hız sabitleyicisi   (I-See) uygulamalarıdır.

Belirtilen tüm bu hizmetler, mevcut yükümlülüklere uyum sağlayacak gerekli teknik altyapı çalışmaları tamamlanıncaya kadar 31/08/2019 tarihi itibariyle durdurulacaktır.

Yasal mevzuat değişikliği nedeniyle ortaya çıkmış olan bu zorunlu uygulamaya ilişkin göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz. Durdurulan hizmetler hakkında detaylı bilgi için aşağıda yer alan “Sıkça Sorulan Sorular” bölümünü inceleyebilirsiniz. Diğer tüm soru ve görüşleriniz için bize 0850 480 18 46 numaralı iletişim hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

  1. Dynafleet hizmeti ve diğer hizmetler neden durdurulmuştur?

T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (“BTK”) 2018/DK-YED/27 sayılı kararına göre; araçlarda katma değerli hizmet sunumuna imkân tanıyan haberleşme sistemlerinde SIM kart kullanılması durumunda; kullanılan SIM kartların Türkiye’de mobil elektronik haberleşme hizmeti sunmak üzere yetkilendirilmiş̧ işletmecilerden temin edilmesi ya da bu işletmeciler tarafından kontrol edilebilecek şekilde programlanabilir olması ve kullanılan sunucuların Türkiye’de bulundurulması gerekmektedir. BTK’nın kararı doğrultusunda yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz için Dynafleet hizmeti, VAS düğmesi ile yol yardım hizmeti almanıza olanak sağlayan mikrofonlu Volvo Yol Yardım hizmeti ve harita destekli öngörülü hız sabitleyicisi (I-See) uygulamalarının durdurulması zorunluluğu doğmuştur.

Volvo Trucks Yol Yardım Hattı “444 85 86” telefon numarası üzerinden hizmetine devam etmektedir.

  1. Bu hizmetler durdurulduktan sonra araçta bir değişiklik yapılması gerekiyor mu?

Şu an için araçlarda herhangi bir işlem yapılmayacaktır. Aracınızda ek bir işlem yapılmasının gerekmesi durumunda sizi bilgilendiriyor olacağız.

  1. Dynafleet hizmeti ile diğer hizmetlerin durdurulması hangi hizmetlerden yararlanılmasını etkiliyor?

Yakıt ve çevre servisi, konumlandırma ve konumlandırma (+) servisi, sürücü zamanları servisi ve mesajlaşma servisi durdurulan temel servislerdir.   

Tercih etmiş olduğunuz paket içeriğine göre yararlandığınız diğer servisler olması halinde bu servisler de durdurulacaktır.

Durdurulan hizmetlerden https://dynafleetonline.com websitesi ve mobil uygulama üzerinden yararlanılması da söz konusu olmayacaktır.

Ayrıca VAS düğmesi ile yol yardım hizmeti almanıza olanak sağlayan mikrofonlu Volvo Yol Yardım hizmeti ve harita destekli öngörülü hız sabitleyicisi (I-See) uygulamaları da durdurulmaktadır.

Volvo Trucks Yol Yardım Hattı “444 85 86” telefon numarası üzerinden hizmetine devam etmektedir.

  1. Hizmetin durdurulması yalnızca sizin hizmetleriniz için mi geçerlidir?

Mevzuat değişikliği içerik olarak yalnızca Dynafleet hizmeti ve diğer hizmetleri değil, katma değerli haberleşme hizmeti sunan tüm marka ve tarafları kapsamaktadır.

  1. Hizmet durdurulduktan sonra Dynafleet hesabıma erişim sağlayabilecek miyim?

Dynafleet hizmetlerinin durdurulmasından sonrası hesabınıza erişemeyeceksiniz, mevcut kullanıcı adınız ve şifreniz geçersiz hale gelecektir.